Svenska
Blog

Framtidens konsoldesign

Skrivet av Petter den 6 februari 2013 kl 10:05

Playstation 4 (Orbis) ska utannonseras om ett par veckor. Det vet vi. Xbox (720) kommer mest troligt att visas upp innan sommaren. Det tror vi oss veta. Spännande tider såklart. Dagens konsoler är lastgamla och sedan länge frånsprungna från billigare speldatorer. I egenskap av designer ser jag såklart väldigt mycket fram emot att se hur de nya burkarna ser ut. Framför allt Playstation 4 då Sonys nya designspråk verkligen tilltalar mig.

Jag har plockat ihop två bilder på existerande hårdvara som jag hoppas kommer att påminna om de nya maskinerna. Xbox (720) hoppas jag blir ultraminimalistisk och helvit. Jag har aldrig gillat utseendet på Xbox 360 och även fast jag (nästan) vet att Microsoft kommer att göra en vräkigare och mer överdesignat amerikansk konsol ännu en gång - hoppas jag på raka motsatsen.

Dagens konsoler behöver ju faktiskt inte ha några synliga knappar alls, om man ska hårddra det. Trådlösa handkontroller och på och avstängning via dosorna, gör givetvis livet lätt för en designer som avser att rensa fronten från knappar, lampor och lysen.

När det gäller Orbis hopas jag innerligt på att Sony lånat av designdragen från den senaste Blu-ray-spelaren. Retrofuturism är coolt och BD S5100 är så otroligt läcker att jag nästan börjar gråta. jag ser också väldigt mycket fram emot att kika på den nya handkontrollen som tydligen inte ens ska påminna om Dual Shock 3.

Vad vill du ha rent designmässigt från Sony respektive Microsoft i nästa generation?

Framtidens konsoldesign

Framtidens konsoler. Om jag själv får välja.

HQ