Svenska
Blog

Test: Parrot Zik

Skrivet av Petter den 21 februari 2013 kl 21:46

Jag hade lite drygt två timmar att slå ihjäl på flygplatsen i Frankfurt på väg hem igår. Jag spenderade de timmarna inuti en förvånansvärt stor hifi-butik som specialiserat sig på hörlurar. Sennheiser, Beyer Dynamic, Bose, Audio-Technica, Koss, AKG, Monster, Klipsch, Pioneer, Sony... Alla lurar som någonsin gjorts verkade finnas i den där butiken. Så! Jag bad om en DAC och började testa lite lurar med samma låt, från samma band (Why i Am med Dave Matthews Band).

Sennheiser låter bra, som vanligt. Som alltid. Lite för plastiga rent designmässigt för min smak och lite väl transparenta i vissa frekvenser. Beyer rockar benhårt som alltid och jag gillar AKG om man ska lyssna på musik utan dist och helst utan trummor. Försiktiga, nyanserade och detaljrika men sämre på renodlad hårdrock än många andra tillverkare (enligt mig).

Bose-lurarna som jag använder under resor (QC15) är långt, långt ifrån bäst rent ljudmässigt men överlägsna när det gäller noise cancelling, vilket märktes i butiken där surret bland kunder, PA-system med tjattrande tyskar och flysplansbuzz var konstant. Audio-Technicas nya lurar lät bra och gjorde ett strålande jobb med att dämpa bort mycket av oljudet, precis som QC15 och Parrot Zik.

Jag hade läst en massa om Parrots nya lurar (Zik) och om hur otroligt avancerade de ska vara rent funktionsmässigt. Jag installerade Appen på min Iphone medan jag befann mig i butiken och började tramsa runt i menyerna som var förvånansvärt väldesignade. Zik var en mycket trevlig lur med otroligt bra funktionalitet (de kan i princip göra allt utom att laga en trerättersmiddag). Ljudet var dock i vekaste laget enligt mig. Lite för tunt, lite för ihåligt, kallt och mekaniskt. Bara lite, dock. Jag gillar fortfarande Parrot Zik mer än många "referenslurar" som precis som mycket annan referens-hifi blir för mesiga för min smak. Som trummis vill jag ha värme, mustighet i ljudet och massor av bas. Precis tvärtom mot de som verkar bestämma vad som är av referensklass och inte.

Test: Parrot Zik

Har du pillat på Zik och gillade du dem?

HQ