Svenska
Blog

Vårt nya papper...

Skrivet av Petter den 22 februari 2013 kl 19:24

Vi har fått in cirka 50% positiva omdömen om vårt nya papper och cirka 50% negativa. 50/50 alltså där vissa älskar den matta, mer rejäla och lite gammalmodiga känslan medan andra hatar det och kallar pappret för billigt skit. Jag tänkte förklara lite hur tänket gick när jag valde vårt nya papper.

När jag bestämde mig för att re-designa Gamereactor, formge en ny logotyp och kapa av tidningen cirka två centimeter på höjden - Då var det en känsla av personlighet och stilrenhet som jag ville få fram samtidigt som jag ville göra Gamereactor lite... mysigare. Kanske låter töntigt, men vi jagade en mer rejäl, en mattare och mer hemtrevlig känsla när man bläddrade i vår pappersprodukt samtidigt som vi haft förfrågningar från hundratals läsare om att försöka värna lite mer om vår miljö. Och nej, nya pappret är inte billigare och vi valde det inte för att spara pengar. Mattare papper är per definition dyrare än blanka/bestrukna.

Jag ville att tidningen skulle kännas mindre som valfri broschyr. Jag ville bort från den där semi-glättiga, prassliga ytan som vårt papper alltid haft och hitta en mattare, strävare struktur. Vårt nya papper är ganska mycket tjockare än det gamla, betydligt mer miljövänligt och en aning mer hållbart. Samtidigt är den matta ytan en aning sämre när det gäller ren bildkvalitet, en smäll man alltid tvingas ta när man går från bestruket till obestruket papper.

I nummer 100 har vårt danska tryckeri dessutom lyckats med konststycket att trycka tidningen i en aningen för mörk färgprofil vilket gjort att vissa (absolut inte alla) screenshots framstår som lite för svarta. Något vi självfallet har planer på att åtgärda till nummer 101.

Jag hoppas att detta tydliggör mina avsikter med vårt val av papper och att du ska vänja dig vid den ganska annorlunda känslan som Nya Gamereactor erbjuder. Tack för din feedback och tack för att du läser.

Vårt nya papper...

Ute nu. Vissa prenumeranter verkar dock tvingas vänta till på måndag. För det ber jag såklart om ursäkt. Trevlig helg!

HQ