Svenska
Blog

Real Racing 3 äcklar mig

Skrivet av Petter den 3 mars 2013 kl 11:49

Det började ju så bra. Onlineracing med ett enkelt knapptryck, härlig körkänsla, underbart tjusig presentation, briljant grafik och oroligt välgjorda, verklighetsbaserade banor. Jag förälskade mig i Real Racing 3 efter ungefär fyra minuters speltid. Nu har jag lirat i nio timmar och finner EA:s haussade uppföljare direkt vidrigt.

Varför? Mängden krystade, giriga och utsugaraktiga mikrotransaktioner som det här spelet innehåller är det värsta jag någonsin sett. Och då lirar jag trots allt Clash of Clans på daglig basis. Real Racing 3 är till 100% designat för att man som spelare ska stoppa in tusentals kronor, hela tiden. Det går nästan inte att spela det annars. Det är sådär utstuderat hemskt i sitt upplägg och här har EA och utvecklarna Firemonkey helt enkelt gått för långt. På tok för långt.

Igår tröttnade jag till exempel på att fastna/bli stående efter varje vunnet race på grund av pengabrist. Jag köpte ett guldpaket för 149 kronor. Detta eftersom jag helt enkelt inte pallade med den krypande sega och medvetet frustrerande takt som Real Racing 3 annars håller.

För ja... Bilen går sönder under varje tävling. Bilen är spröd som ett Mariekex. För att kunna fortsätta vinna måste man reparera den. Reparationerna är dyra och om man inte köper loss riktiga pengar tar de dessutom lång tid. Ibland upp till en halvtimme. Vill man inte vänta 30 minuter (!) mellan varje tvåminuterslopp måste man stoppa in riktiga pengar via Appstore.

Vill man lacka om sin bil, byta klass eller bromsar - Gäller det att hosta upp. Att tävla sig till valutan utan att sockra skiten med riktiga kronor - Måste man spela i veckor för att ens nå en vettig driver-level. 149 kronor räcker dock ingen vart (alls) i det här spelet (vilket i sig är sådär lagom sjukt). Jag köpte en Nissan GT-R (R35) och en Shelby GT 500 2012, lite ny lack på en av dem och vips var pengarna slut. Eller vänta, lackeringen tvingades jag vänta 34 minuter på eftersom jag inte ville betala extra för att få den skulle färdigställas lagom till nästa lopp (det räcker inte med att betala för lackeringen utan man måste även stoppa in pengar och betala en specialavgift för att få det man nyss köpt - när man vill ha det).

Real Racing 3 är dock fortfarande inte dåligt, inte i grunden. Körkänslan och grafiken är som sagt helt underbart bra. Men detta spelet har förstörts av en girighet som kommer att stå EA dyrt, tror jag. Fansen är stormtokiga och hatet växer mot världens näst största utvecklare på ett sätt som jag personligen inte riktigt tror att de har råd med. Freemium-modellen är en sak, men detta är bara för mycket... Jag avinstallerar det här spelet idag. Tänker aldrig röra det igen.

Real Racing 3 äcklar mig

Bojkotta Real Racing 3.

HQ