Svenska
Blog

Mina åsikter om Crysis 3

Skrivet av Petter den 8 mars 2013 kl 15:40

Jag är väldigt förtjust i Crysis-serien. Vissa av er skäller ibland på mig för det. Ni anser spelen vara ytliga, ihåliga grafikdemonstrationer med trista fiender och ännu tråkigare story. Jag respekterar den åsikten och förstår hur man kan tycka det. Men för mig är det skillnad på action och action. Ibland vill jag leva mig in i det jag spelar, omslutas av cool mytologi (Halo) och imponeras av svulstig och stilfullt berättad story (Bioshock). Ibland vill jag dock bara skjuta. Skita i att läsa upphittade textmeddelanden, strunta i att lyssna på radiologgar eller sitta och vänta på långdragna, högtravande mellansekvenser och bara... hålla avtryckaren intryckt och våldsskrika.

Crysis 2 kritiserades hårt för att friheten från ettan plockats bort. En frihet som jag förvisso älskade men trots detta hade jag inga problem med att tydligt se den vision som producent Cevat Yerli (som nu ätit sig ordentligt tjock by the way, likt gamle Gabe) hade för det andra spelet i serien. En tätare och mer koreograferad upplevelse som anpassats för våra lastgamla konsoler. Jag gillade Crysis 2. Jag gillar fortfarande Crysis 2. Och jag gillar Crysis 3.

Visst var äventyret en gnutta kort. Visst var det en gnutta ytligt och visst gillar jag fortfarande att slåss mot Cell mycket mer än vad jag gillar rymdäcklen. Men samtidigt... Spelmekaniskt är Crysis 3 klockrent. Tyngden i vapnen och dräktens olika funktioner roar på kungliga premisser. Jag smyger, skjuter, hoppar, greppar, slåss och kastar omkring fienderna likt vantar. Pilbågen är en strålande nyhet i vapenarsenalen och tempovariationen är underbart väl genomförd.

Tillkommer gör multiplayer som växt till sig från Crysis 2 och nu greppar tag i mig och håller mig kvar i ett järngrepp. Hunted är verkligen ett grymt roligt spelläge och jag är stormförtjust i bandesignen. I slutändan betyder det såklart ett högt betyg på Crysis 3 från min sida. Det är helt enkelt ett riktigt trivsamt actionspel. Hårt, utmanande, dynamiskt, balanserat och väldigt snyggt.

Mina åsikter om Crysis 3

Här står Prophet och myser i vapenrummet.

HQ