Svenska
Blog

Jag mår inte bra

Skrivet av Petter den 15 mars 2013 kl 01:22

Jag har tjatat om det här flera gånger nu, jag vet. Jag är rätt tjatig av mig. Men ja, idag är fjärde dagen i rad (sedan steloperationen den 17:e januari 2012) som jag går på 0 smärtstillande tabletter. De första fyra dagarna utan opiater på 14 månader. Och ja, idag har nog varit den näst värsta dagen. Jag har inte sovit mer än kanske två timmar (max) per natt den här veckan, har ont i kroppen, känner mig en gnutta illamående, har ont i händerna och i nacken (av alla ställen) samt en torr tunga (av någon märklig jävla anledning). Att Tramodol och Oxicontin är extremt starka och beroendeframkallande/läskiga grejor - Är verkligen ingen överdrift.

Som tur är har jag sluppit biverkningar som psykisk oro och nedstämdhet den här gången. Jag mår bra rent psykiskt även om sömnbristen verkligen börjar tära på mig. Så fort jag lägger mig ned börjar det krypa ännu mer i kroppen och det känns ungefär som om medelstarka strömstötar färdas från axlarna och ned i fötterna med en extremdryg regelbundenhet.

Men jag, jag har lyssnat till flera av tipsen jag fått av er omtänksamma läsare här i bloggen. Jag äter Atarax (lugnande) innan läggning, vilket känns bra. Jag äter även mycket grönsaker, gör smoothies baserade på massor av nyttigheter, äter bananer för hydroxityraminets skull samt en hel del socker. Och det går ju skapligt, considering. Jag har gruvat mig i ett drygt halvår inför det här. Faktum är att jag var betydligt mer nervös inför den här avgiftningen innan steloperationen än vad jag var inför själva ingreppet/skruvarna/smärtan.

Jag mår inte bra just nu. Jag känner mig ungefär som en 90 kg tung zombie som bara hasar runt i lägenheten och väntar på bättring. Men det går ju över och om en dryg vecka borde jag (förhoppningsvis) vara home clear.

Jag mår inte bra

Ja-men se på fan. Här kommer Hegevall.

HQ