Svenska
Blog

Det här med sömn

Skrivet av Petter den 24 mars 2013 kl 04:34

Jag har aldrig haft problem att somna (eller att sova). Något som jag alltid varit glad för, såklart. Jag har somnat på tre minuter efter det att jag släckt lampan sedan jag var liten, detta medan familjemedlemmar och framförallt kompisar legat och stirrat i taket i timmar innan de slocknat.

Aldrig förrän efter operationen. Min steloperation för 14 månader sedan. Sedan dess har jag haft fler sömnlösa nätter än någonsin tidigare. Först på grund av renodlad ryggsmärta. Sen på grund av tunga mediciner. Nu på grund av en avtändning efter att ha slutat äta alla dessa tunga mediciner. Och ja, även fast abstinensen är borta - så kan jag inte riktigt sova. Några timmar per natt, blir det. Några timmar på morgonen.

Jag hade tänkt sova en himla massa timmar inatt. 24 mars är min födelsedag och jag hade tänkt försöka vara pigg och utvilad idag. Somna vid 23-snåret, trött och pösig. Vaknade 01:30, pigg som en lärka. Sedan dess har jag legat och läst (Devil in the White City samt nya numret av GQ), lirat lite Just Cause 2 (kapat luftskeppet fullt med homos i, igen, och ränt ned skiten i marken till tonerna av Slayer) och zappat lite på TV:n.

Jag hoppas innerligt att detta bara är en övergångsfas. Att sömnlösheten och alla märkliga nätter det senaste året är en tid som kommer blåsa över och som jag i framtiden kommer att kunna blicka tillbaka på med någon slags illamående nostalgi. För sova - Det bör man (annars dör man).

Det här med sömn

Frihet i en liten ask.

HQ