Svenska
Blog

Märkligt TV-klimat

Skrivet av Petter den 5 april 2013 kl 05:16

Märkligt TV-klimat

Svenska Hollywoodfruar, Ullared, Morgan & Ola-Conny, Färjan, En idiot på resa, Jersey Shore, Böda Camping, Kungarna från Tyresö (?)... Alla dessa program har en sak gemensamt: De handlar alla om lågintelligenta eller ytterst märkliga människor som gör bort sig på ett eller annat sätt i TV-rutan. Vad gör vi? Vi skrattar åt det, såklart.

Vi skrattar när Gunilla Persson skriker åt sin inhyrda videoslav att hon minsann är regissör för dotterns musikvideo, ingen annan! Vi skrattar när Morgan i Ullared ska grilla sommarmiddag och bränner köttet till kol. Vi skrattar när Färjan-Håkan delar ut livets sanningar och vi garvar när familjen ölkorv delar med sig av sina vanor gällande personhygien samt åt Karl Pilkington vars två kompisar mobbar honom över telefon och skickar den enfaldiga elektrikern till Jordens mest avlägsna platser.

Ibland, när jag ser på TV, känner jag mig som en mobbare. Jag ligger mest och garvar åt folks intelligensbrist. Mupp-TV är inte längre ett begrepp, det är ett ytterst utbrett fenomen. Det går såklart mode i hur tablåerna ser ut och just nu ska varenda kanal värd namnet ha ett program där en "idiot" eller "2" ränner runt och säger konstiga (och därmed roliga) saker.

Det snurriga blir sedan när all denna TV-tid resulterar i att dagens TV-stjärnor ibland inte är smartare än en trädstubbe, när de idoliseras av tusentals skrikglada kids och helt plötsligt ska försöka begripa varför man inte kan bajsa i en postlåda. När jag fick reda på att kepsmärket som sålde Gurkans Big Brother-kepa fått in tusentals orders på samma modell efter det att denne kebabtokige tokfrans slumrat sig igenom fjolårssäsongen av realitysåpans urfader - Då vet man att den här typen av TV inte bara skapar god komik utan även sätter någon slags standard.

HQ