Svenska
Blog

Thailändsk briljans (!)

Skrivet av Petter den 17 april 2013 kl 12:55

Under min januari-semester i Thailand hittade jag en butik inuti Bangkok-köpcentrumet Centara World som hette Royal Ivy Regatta. Stället var inrett som ett gammalt New Haven-båthus. Mörkt trä, skinn, stora chesterfield-fåtöljer och vänliga säljare klädda i tjusiga button down-skjortor + fluga. Jag hittade mängder av snygga kläder. Skjortor, perfekta T-shirts, chinos, shorts, slipsar, flugor, strumpor. Det var en strålande butik. En butik som jag i allra högsta grad trodde att thaifolket hade importerat från USA då kläderna såg sådär härligt 60-talsklassiska ut (som Gant, fast snyggt).

Men när jag försökte hitta igen märket på nätet för att postorderbeställa mer märkte jag snabbt att Royal Ivy Regatta är thailändskt och bara finns på ett fåtal ställen i Thailand. Jag blev en gnutta chockerad då 99,9% av alla thailändarna jag såg gick klädda i trasiga trumpetjeans och tröjor med fransar på (!). Och så är det med det.

Thailändsk briljans (!)

Några av plaggen jag köpte är så pass strålande både när det kommer till passform, pris och hållbarhet att man bara vill brista ut i spontansång om Jonas Elfvings spröda frisyr.

HQ