Svenska
Blog

Apple byter VD, igen?

Skrivet av Petter den 23 april 2013 kl 18:15

Det är än så länge endast ett rykte, men jag hoppas innerligt att det stämmer. För sedan Steve gick bort och Tim Cook tog över Apples VD-stol har produkterna blivit sämre vilket visat sig i den vinst som företaget gjort. Visst, Iphone 5 används dagligen av mig och jag skulle inte vilja leva utan min Iphone. Samtidigt hade jag hoppats på mer och är såklart mycket medveten om att såväl HTC som LG och Samsung sprungit ifrån Apple gällande diverse hårdvarumässiga funktioner som Iphone helt enkelt saknar.

Även operativsystemet OSX har blivit sämre det sista året. Ganska mycket sämre i mina ögon. Att ta bort möjligheten att "spara som" i de medföljande systemprogrammen är ett hjärnsläpp av ordentliga proportioner. Detsamma gäller nya Apple Mail som stinker lastgammal stjärtskåra, precis som det faktum att Apple raderat inforaden längst ned i öppnade fönster plus en himla massa andra semi-vansinniga beslut som pajat delar av världens bästa OS.

Efter att Steve Jobs dog och Tim Cook tog över har Apple tappat cirka hälften av sitt totala marknadsvärde. Något som rimligtvis borde innebära att Cook blir av med positionen som head honcho. Forbes säger sig veta att Apple letar med ljus och lykta efter en fullgod efterföljare. Jag hoppas att det stämmer. Det behövs en vildhjärna, en visionär... igen. Även om ingen kommer att kunna leva upp till arvet som Jobs lämnade efter sig.

Apple byter VD, igen?

Dags att kliva ned...

HQ