Svenska
Blog

UFC 159: Jones vs. Sonnen

Skrivet av Petter den 26 april 2013 kl 14:14

På lördag smäller det, igen. UFC 159: Jones vs. Sonnen går av stapeln och jag är (som vanligt) rysligt, rysligt laddad. I vanlig ordning har jag tippat lite på huvuddelen av galans matchkort. Here goes naaathink:

Jon Jones vs Chael Sonnen
Jag brukade gilla Chael Sonnen. När han retade upp Anderson Silva och kastade runt Brian Stann som en vilsen liten trasdocka var Chael en välkommen färgklick i en i övrigt alltför grå massa av robotaktiga UFC-fighters utan egentlig personlighet. Men det har blivit för mycket av det goda. Jag har tröttnat på hans påklistrade WWE-attityd och på slutet har jag börjat önskedrömma om att någon mustig motståndare spränger hans kranium med en serie furiösa hoppknän. På lördag går han om bältet, igen, mot världens främsta 205 pounds-fighter. Jag tror att Sonnen kommer att vara fullständigt chanslös. Bones kommer att straffa honom med smart användande av sin överlägsna räckvidd samt påhittighet, oförutsägbarhet och rysligt vass teknik. Chael kommer att somna i andra ronden.

Michael Bisping vs Alan Belcher
Två contenders gör upp om vem som ska få nästa chans på Andersons bälte efter det att Chris Weidman fått storstryk. Jag gillar Bispings humoristiska skitpratande men här har han tagit sig vatten över huvudet. Belcher är en bättre striker och en betydligt bättre grappler. Jag tippar faktiskt på knock-vinst för Alan Belcher redan i den första ronden. The Count kommer att sussa lika sött som han gjorde i fighten mot Hendo.

Roy Nelson vs Cheick Kongo
Big Country! Tungviktsklassens egen tjockis slåss på lördag mot kickboxarbödeln Kongo. Jag tippar på vinst för Nelson via överhandshöger (knock). I andra ronden. Kongo är vass men Roy slår för hårt.

Phil Davis vs Vinny Magalhaes
Magalhaes har kampanjat för att få möta Phil Davis i månader. Varför? Mest troligt eftersom han behöver publiciteten som deras hätska Twitter-krig faktiskt genererat. Jag hoppas på submission-vinst för Vinny men tippar på domslutsvinst för Phil. Han kommer att vara för snabb, för stark och ha för bra räckvidd.

UFC 159: Jones vs. Sonnen

Plytstryk & skägg™

HQ