Svenska
Blog

King Coverdale™

Skrivet av Petter den 29 april 2013 kl 14:19

Han borde vara cirka 700 år vid det här laget, gamle kunggubben Coverdale. En av mina absoluta favoritsångare genom alla tänkbara tider. Whitesnake har gjort ofantligt mycket bra musik och räknas absolut som ett av de rockband som överlevt flest trender/perioder och hela tiden behållit någon slags ultramusikalisk/melodisk grund som faktiskt bör beskrivas som fullständigt tidlös. Detta trots att de under 80-talets slutfas körde både med pudelarr och mascara.

Hur som helst sitter jag i Fjollträsk och jobbar idag (reser till Kanada imorgon) och laddar på med Ormens senaste skiva - igen. Forevermore är fantastisk. Jag tippar på att jag lyssnat igenom den 250 gånger vid det här laget och jag gillar (faktiskt) alla låtar. Allihopa. Hårt, mjukt, svängigt, bluesigt, rockigt... Och King Coverdale har aldrig sjungit bättre. Han träffar alla höga toner och torde därmed vara undantaget som bekräftar regeln att man som sångare tappar omfång när man åldras.

Jag bad min gode vän Sir Ivanhoe Goldwing® provlyssna Forevermore och postar härmed en länk (för smidighetens skull) till honom. I Tell Me More riffas det så nackhåren ställer sig i givakt. Älskar gitarrljudet, Tichys bastanta trummor (ride-mönstret under bryggan är strålande) och refrängen är ljuvlig.

Whitesnake - Tell Me How

King Coverdale™

David! Vi ses den 5:e juni på Gröna Lund, då ska vi prata frisyrer och äta Polly... Du kommer att gilla det.

HQ