Svenska
Blog

Rätt på pungen

Skrivet av Petter den 2 maj 2013 kl 17:43

Jag glömde berätta om en ytterst udda anekdot som inträffade på planet hit. Jag flög Economy Extra, njöt av det väl tilltagna benutrymmet och hade sedan länge hängt mina Bose-lurar över skallen och aktiverat Noise Cancelling-funktionen (de vrålande barnen några rader bak överröstade fortfarande allt, men alltid bättre än inget). Jag hade precis slutit ögonen när en ranglig gammal senior till flygvärdinna (med vansinniga mängder smink... Ja, hon såg faktiskt mer ut som en clown än en flygvärdinna nu när jag tänker efter) råkade våldsskjutsa dryckesvagnen rakt in i mitt ben.

Smärtan sköt genom kroppen och innan jag hunnit försvara mig trillade tre stycken oöppnade 1,5-liters-flaskor med vatten rätt ned i mitt knä. Rätt på familjejuvelerna. Pungen, alltså. Buuduschk! Smalbenet som träffats av en 1200 kg tung dryckesvagn kändes helt plötsligt inte då mina arma testiklar kved av smärta. Jag gav ifrån mig ett gutturalt läte av otrevlig karaktär. Jag förmodar att jag lät som en vildsint mix mellan en normalbrunstig tjur och en misshandlad innekatt.

Flygvärdinnan, hon som både kört på mitt smalben med en 1200 kg tung vagn samt dumpat fyra kilo vatten rakt på pungen tittade på mig och utbrast: "Men det gick väl bra va?" varpå hon blottade sina mörkbruna trätänder. Jag tänkte svara "Du är så gott som död" men fick inte ur mig så mycket som ett knyst.

Det tog säkert 45 minuter innan skrevsmärtan lagt sig. Och det mina kära bloggläsare är en typisk SAS-upplevelse det. Flygbolaget som under de senaste tio åren gått från "bäst i världen" till ett helsvenskt (eller ja, halvsvenskt åtminstone) Ryan Air.

Rätt på pungen

SAS - Det går stadigt nedåt.

HQ