Svenska
Blog

Holy Chuck Burgers

Skrivet av Petter den 5 maj 2013 kl 04:23

Holy Chuck Burgers i Toronto brukas nämnas i diskussioner rörande världens bästa burgare. A Hamburger Today och Burgerland är bara två expertsidor som rankar Toronto-stället i den absoluta toppen. Givetvis hade jag inga planer på att inte testa Holy Chucks hypade burgare. Jag åt Holy Chuck Burger, Crispy Fries, Real Strawberry Milkshake, Coca-Cola samt en burk med Chipotle Mayo.

Hamburgaren var i princip naken. Ost, stekt lök och äppelträ-rökt bacon var det enda som inkluderades och när jag bad om majonnäs, gurka och BBQ-sås sade tjejen i kassan åt mig att strunta i extra tillbehör och bara njuta av den "överlägsna smaken av deras otroliga kött". Okej då, tänkte jag. Och nöjde mig med kött, ost, stekt lök och bacon.

Burgaren var supergod. Smakrik, mustig och med perfekt konsistens. Brödet var superfärskt, luftigt och lite åt det senaste hållet och baconet var ordentligt rökt och saftigt trots knapriga kanter. Stripsen var desto sämre. Många burgarställen har börjat täcka sina strips med finhackad persilja och/eller oregano. Något jag aldrig kommer att begripa. Visst ser det trevligt ut med lite grönt i stripskorgen men det försämrar potatissmaken och borde därmed totalförbjudas, nu.

I slutändan var Holy Chuck Burgers precis så bra som jag hade hoppats på, dock. Detta trots de mycket mediokra stripsen. Milkshaken var god, burgaren var underbart god och atmosfären sådär härligt skrikig och mysig som bara jänkarna kan. Om du någonsin är i Toronto - Missa inte.

Holy Chuck Burgers

Världens bästa maträtt gjord på helt rätt sätt.

HQ