Svenska
Blog
Love Supreme™

Love Supreme™

Skrivet av Petter den 20 maj 2013 kl 22:01

Det var min gamla Missil-kollega och vän Tompa Wiborgh som tipsade mig om altrockarna Naked och den plågsamt bortglömda, självbetitlade, debutskivan. Under ett Östersunds-besök plockade han fram skivan ur en överfylld väska och brassade igång vad som sedan skulle bli en av mina favoritskivor (of all time). Sedan dess började mitt sökande efter ett eget exemplar av denna smygmystiska skiva. Något som visade sig vara enklare sagt än gjort.

Det tog tre år innan en bekant hittade skivan åt mig på en loppmarknad. Sedan dess har jag kopierat den ett antal gånger samt backat upp Naked i Mp3-format på säkert tio ställen. För skivan är helig. Den måste leva vidare. Jag skulle mest troligt avlida om den på något underligt sett kom bort. Om jag en dag vaknade och skivan var spårlöst försvunnen. Så viktig är den och så ofantligt mycket har jag lyssnat på den sedan den där dagen 2001 då jag först fick höra låten Love Supreme.

Klicka här för att lyssna lite

Naked släppte Naked 1997. Skivan är med andra ord ordentligt gammal vid det här laget. Ändå låter det som om låtarna gavs ut igår, fortfarande. Naked bjuder på sin debutskiva på musik som definierar själva begreppet "tidlös musik". Den här skivan är magisk. Sådär magisk som Outlandos med Police är. Sådär magisk som Ten med Pearl Jam och I med Zeppelin är. Ett mästerverk, helt enkelt.

Klicka här för att lyssna lite mer

Och jag tackar såklart Thomas Wiborgh för ett av många strålande musiktips. Den karln har alltid haft förträfflig musiksmak...

HQ