Svenska
Blog

Strips är viktigt

Skrivet av Petter den 8 juni 2013 kl 11:13

Att göra egna strips är roligt, men svårt. Det handlar såklart inte bara om att skiva upp potatisar och lägga dem i kokhet olja. Nej. Vilket i slutändan gör att jag för det mesta föredrar frysstrips, delvis eftersom det är betydligt enklare men givetvis också eftersom det finns riktigt bra alternativ. Jag tänkte tipsa om två favoriter.

De bästa frysstripsen jag vet är också de absolut billigaste. Ett kilo av Lidls Harvest Basket French Fries kostar endast 11 spänn (!). Med en bra fritös blir dessa helt fantastiskt goda. Igår inhandlade jag sex kilo och fick till slit hoppsparka igen frysdörren för att överhuvudtaget kunna stänga skiten. Men gott är det. Och nyttigt.

Näst bäst upplever jag Felix Pommes Criss Cut. Jänkarna gillar sina Criss Cuts och det är något visst med de där täta, små räfflorna. Sen är potatiskvaliteten i dessa riktigt bra. Mer än dubbelt så dyra som Lidl-briljansen men ja, bra om man inte har tillgång till Harvest Basket.

Coops egna Steakhouse Rustique är stekhusstrips (tjocka) med skalet kvar. Lite väl tjocka (vilket gör dem svårare att fritera då de lätt blir geggiga på insidan och brända på utsidan) men helt okej. Smaken är bra och jag gillar när skalet sitter kvar på kortsidorna.

Strips är viktigt

En livsviktig del av den dagliga kosten.

HQ