Svenska
Blog

Houses of the Holy

Skrivet av Petter den 8 juni 2013 kl 12:56

Att ranka favoriter i Led Zeppelins skivarkiv är i det närmaste omöjligt. Det bandet har gjort tillräckligt mycket renodlad briljans för att kväva en hel savann. Världens bästa, genom all times. Med ganska ordentlig marginal dessutom. Idag poppar jag Physical Graffiti och det går liksom inte att sitta stilla. Det går inte riktigt headbanga heller eftersom jag är över 700 år gammal och mycket skev. Men jag kan stampa istället. Stampa med förmiddagstofflorna i parkettgolvet så det dånar i hela arbetsrummet.

Custard Pie är en fantastisk låt med så mycket sväng i att det är svårt att andas. Trampled Under Foot likaså. The Rover är så kraftfull och dynamisk och Kashmir behöver vi givetvis inte ens nämna. Bäst på hela skivan är dock Houses of the Holy. Den rankar jag (nog) som Zeppelins femte bästa låt efter Black Dog, Kashmir, Whole Lotta Love och Fool in the Rain. Tror jag i alla fall. Den listan ändras nästan dagligen.

Hur som helst befaller jag dig att lyssna på Houses of the Holy med omedelbar verkan. Medan du gör det bör du stampa allt du kan i golvet och digga våldsamt med huvud + hals.

Klicka här!

Houses of the Holy

Grabbarna Grus®

HQ