Svenska
Blog

Världens 10 sämsta storfilmer

Skrivet av Petter den 9 juni 2013 kl 16:59

Usla filmer finns det gott om. Att lista risiga lådbudgetrullar som misslyckats med att underhålla en kräsen filmpublik är ingen konst. Istället tänkte jag kora det jag anser vara de absolut sämsta högbudgetrullarna genom alla tider. Vi snackar snordyra dunder-blockbusters som hade alla tänkbara chanser att bli bra/lyckas men som tankade så hårt rent kvalitetsmässigt att en hel filmvärld funderade på att hoppa ut från balkongen.

Tidernas 10 sämsta högbudgetfilmer

(10) John Carter
Disney plöjde ned dryga två miljarder i skapandet av det som var tänkt att bli tidernas mest episka scifi/fantasy-historia. Filmen blev dock inget annat än en rykande het hög med stjärtsmet.

(09) Pearl Harbor
En nödig Ben Affleck, datoreffekter för 900 miljoner kronor och en obegripligt tramsig kärlekshistoria utgjorde någon slags grundstomme i denna horribla film. Här snackar vi slöseri med pengar...

(08) Star Wars: Episod I - Det mörka hotet
Fansen hade längtat i årtionden, när köttnacken Lucas äntligen fick tummen ur bjöd han på en katastrofalt usel matinéfilm proppad av uselheter.

(07) Catwoman
Kostade en halv miljard, var och förblir den näst sämsta seriehjältefilmen genom alla tider. Ja, den är sämre än The Phantom med Billy Zane i lila kroppsstrumpa och sämre än Daredevil.

(06) Wild Wild West
Will Smith hade höga förhoppningar om sin snordyra äventyrsfilm och marknadsförde skiten ur den. Det tjänade dock inget till eftersom rullen i sig bjöd på ungefär lika mycket underhållning som en normalgammal påse rostiga köksknivar.

(05) Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Kostade tre gånger så mycket som de tre tidigare Indiana Jones-filmerna tillsammans och var cirka 120 000 000 gånger sämre. I det närmaste obegripligt uselt, faktiskt.

(04) Van Helsing
Hundratals miljoner kastades mot Hugh Jackmans hårt sminkade anlete men hur mycket han än röt och vrålade kunde han inte rädda denna fruktansvärda skräpfilm.

(03) The Happening
Dyr film. Usel film. M. Night Shamalala-Ding-Dong skulle inte kunna återupprepa succén med Sjätte sinnet om han så fick nio miljarder försök på sig och nio miljarder i budget för varje enskild omgång.

(02) Batman & Robin
Warner fullkomligen vräkte ned pengar i Batman & Robin som skulle knäcka alla tidigare box office-rekord tack vare TV-stjärnan Cloneys tvålfagra nuna. Men det gick inte riktigt som man hade tänkt då filmen med enkelhet slog sig in på toppen över tidernas sämsta rullar, alla kategorier.

(01) Transformers: De besegrades hämnd
Filmbolaget betalade ut en miljard för att Michael Bay skulle upprepa succén med den första filmen. Vad fick de för sin miljard? Skit. Renodlad sådan. Faktum är att Transformers: De besegrades hämnd inte ens kan räknas som en film. Det är en hög med bedrövliga skämsscener som klippts ihop i en provocerande korkad ordning.

Världens 10 sämsta storfilmer

"Etta? På riktigt? Men jag har ju skaffat 2,4 hg Restylane?"

HQ