Svenska
Blog
Racinghysteri (1)

Racinghysteri (1)

Skrivet av Petter den 12 juni 2013 kl 12:29

Racinggenren mår bevisligen utmärkt. Vilket glädjer mig något alldeles otroligt. Flera stekheta racingspel visas just (precis) nu på E3-golvet och jag har samlat ihop lite bilder samt snabba intryck från våra utsända skribenter från ett antal av dem.

Till att börja med är tydligen Forza Motorsport 5 ett av de snyggaste spelen på hela mässan. Cockpit-vyn är vansinnigt läcker och hela kalaset flyter på helt smärtfritt i 1080p och 60 bilder per sekund. Det dynamiska ljuset är också rysligt imponerande och skapar en look som inget annat racingspel just nu kan tävla med, speciellt inte Gran Turismo 6 som givetvis känns föråldrat i jämförelse då Sony valde att satsa på ett spel till den nuvarande generationen.

Bilfysiken i Forza Motorsport 5 känns tydligen ganska exakt som den gör i Forza 4. En stor skillnad (dock) är de nya rumble-motorerna i triggerknapparna inuti Xbox One-kontrollen. Man känner nu hur dubbelkopplingslådan i Nissan GT-R smäller i växlarna genom att axelknapparna och handkontrollens undersida skakar till med ett subtilt men ändå kraftfullt clonk. Briljant, tydligen... Menar Gamereactors utsända.

Sammanfattningsvis lovar det femte spelet från Turn 10 givetvis helt hysteriskt gott. För min del är det den tveklöst hetaste titeln till Xbox One just nu.

HQ