Svenska
Blog

30 miljoner byggda

Skrivet av Petter den 15 juni 2013 kl 14:40

Milstolpe! Volkswagen meddelar att de snickrat ihop 30 miljoner Golfar sedan starten. De hävdar på samma gång att de sålt 2000 bilar varje dag sedan 1974, en helt sjuk siffra såklart.

"Historien om Golf är också historien om fordonsindustrins framsteg. Med teknik som säker framhjulsdrift i första Golf, debuten av TDI i tredje Golf, elektronisk stabiliserings-kontroll och växellåda med dubbla kopplingar i den fjärde Golf samt autobromssystem, proaktivt passargerarskydd och multikollisionsbroms i den nya generationen, har denna bil fortsatt att göra modern teknik tillgänglig för bilköparna. En hög säkerhet, komfort och körglädje är inte längre en fråga om pengar tack vare Golf. Vår storsäljare lever verkligen upp till namnet Volkswagen."

Jag ägde en Golf som 18-åring. Den drevs av diesel och var så pass långsam att valfri elitlöpare hade kunnat springa ifrån den. men den var... Min. Kantstött, rostig och stygg men extremt pålitlig och trevlig, trots allt. Den funkade verkligen jämt, och jag skulle inte ha några som helst problem med att köpa nya Golf GTi, till exempel. Den verkar lekfull, balanserad och rolig.

30 miljoner byggda

Vilken av generationerna tycker du varit snyggast?

HQ