Svenska
Blog
Valentino Liberace™

Valentino Liberace™

Skrivet av Petter den 17 juni 2013 kl 15:36

Jag har varit fascinerad av Valentino Liberace i många år. Detta trots att jag aldrig såg honom uppträda (eftersom jag var fyra veckor gammal när han regerade Vegas) och aldrig varit förtjust i vare sig pianomusik eller extravaganta kläder proppade med guldpaljetter.

Jag köpte till exempel en sängstomme till mitt sovrum, i vitt, italienskt Maranello-läder som ser ut som om den skulle kunna stå hemma hos Liberace. Till sängen inhandlade jag dessutom ett överkast sytt av fuskpäls. Hela sovrummet har sedan dess döpts till just "Valentino".

Så! När HBO utannonserade att de arbetade på en påkostad biopic om den gamla homsen med en superspacklad Michael Douglas i huvudrollen och Matt Damon som hans adopterade slav/älskare - Blev jag omedelbart ordentligt exalterad.

Nu har jag kikat på Behind the Candelabra som baserats på slav/älskaren Scott Thorsons mustiga självbiografi Behind the Candelabra: My Life With Liberace. Och ja, filmen var strålande. Verkligen strålande, rakt igenom. Douglas var fantastisk som Liberace och Matt Damon var oroväckande superb i rollen som Scott Thorson. Snygg produktionsdesign, läckert foto, underbart skådespeleri och strålande manus gör denna till en av de bästa biopixen jag någonsin sett.

Steven Soderbergh har därmed regisserat sin första riktigt bra film på nästan 15 år. Grattis!

HQ