Svenska
Blog

The Lone Ranger = Superflopp

Skrivet av Petter den 9 juli 2013 kl 13:41

Ajdå. Först John Carter, sen The Lone Ranger. Disney har (förutom Marvel-filmerna då förstås) haft det tufft på slutet. Cowboy-rullen med Depp som akrobatisk indian kostade 1,8 miljarder kronor att göra och Disney spenderade även hissnande 1,2 miljarder kronor på internationell marknadsföring.

Att tjäna in tre miljarder kronor på en biofilm är inte det lättaste men Disney hade höga förhoppningar på Pirates-gubbens snordyra vilda västern-matiné. Tyvärr har filmen redan tokfloppat, dock, och Disneys chefer har redan kommenterat detta monumentala dunderfiasko.

Hittills har The Longe Ranger lirat in 338 miljoner kronor och har därmed en väldigt, väldigt lång väg kvar att gå. Att nå budget + PR-pengen kommer i och med detta att vara en total omöjlighet.

Och samtidigt som jag kan förstå hur Disney resonerade när de verkligen trodde benhårt på att "Pirates i Vilda västern" skulle fungera lika väl som... Pirates, är det samtidigt en ganska underlig grej att plöja ned flera miljarder i en film som med all säkerhet hade kunnat göras billigare (och säkert även bättre) om man helt enkelt skalat ned lite på de idiotenorma explosionerna som enligt varenda kritiker bara gör filmen sämre.

I jämförelse ska sägas att brorsorna Coens västernthriller True Grit kostade 200 miljoner kronor att göra och spelade in närmare två miljarder kronor på bio. Cowboys & Aliens kostade en miljard kronor att göra och lirade knappt in hälften.

The Lone Ranger = Superflopp

Det blir i alla fall ingen uppföljare. Den saken är stensäker.

HQ