Svenska
Blog

Skrämseldöden (3)

Skrivet av Petter den 10 juli 2013 kl 13:14

Frugan höll på att göra sig redo inför någon slags tjejmiddag, om jag inte missminner sig. Du vet; locktång, plattång, foundation, mascara, ögonskugga, läppglans, läppstift, mer locktång, lite mer plattång, rouge, hårspray, torrbalsam, eyeliner, läppglans, lite mer läppstift och lotion. Sen lite mer lotion, krämer, parfymer, några fler krämer, ögonskugga, mer hårspray och slutligen en sista dutt läppglans. Toaletten var ockuperad i en lång stund - med andra ord.

Under denna stund hade tristessen tagit över, för min del. Jag var göra-lös och bestämde mig därför för att skoja till det lite. Det jag inte visste då var att jag skulle drämma till med en av de läbbigaste skrämningarna på flera år och i och med det chocka min egen fästmö så pass skoningslöst att jag än idag inte riktigt lyckats komma över mitt dåliga samvete.

För medan Frugan grejade inne på toaletten (med krämer och locktänger) klädde jag ned min likbleka gubblekamen i den där fruktansvärt fula Crysis-pyjamasen som vi fick skickad till oss från Crytek. Med dräkten på kroppen släckte jag ned lägenheten och ställde mig ett par meter in i vårt sovrum, i mörkret. Dagsljuset från köksfönstret gjorde att man knappt kunde urskilja att det stod en maskerad, mörkgrå pyjamasskurk i vårt sovrum och bara stirrade, rakt fram.

Frugan™ öppnade toalettdörren och tog fem steg in mot vårt sovrum innan hon med ett vildsint ryck kastade sig bakåt och brände av ett av de värsta skriken jag hört i hela mitt liv. Hon skrek, och skrek... och skrek. Skriket varade betydligt längre än alla skrämselskrik jag någonsin hört och innan jag hunnit krångla upp blixtlåset på Crysis-pyjamasen hade min kära fästmö hunnit riva upp ytterdörren och kuta ut i trapphuset där hon redan börjat slå numret till 112.

Jag sprang efter. Eller ja, jag kan inte springa men jag skyndade mig så mycket jag vara kunde. Innan samtalet till 112 hade hunnit kopplas lyckades jag lugna min kära fästmö som skakade som ett asplöv. Crysis-pyjamasen är sedan dess förpassad till vinden och jag har bett om ursäkt för hela incidenten cirka 122 000 gånger...

Skrämseldöden (3)

Crysis läser Sveriges bästa speltidning mellan skrämningarna.

HQ