Svenska
Blog

Keps utanpå öronen?

Skrivet av Petter den 11 juli 2013 kl 13:31

Att mössan som huvudbonad ska sitta utanpå frisyren, utanför öronen - begriper vi alla. Mössan i sin mest traditionella form är helt och hållet till för att värma hjässan samt öronen under kalla vinterdagar eller jämtländsk snålblåst. Klart!

Att basebollkepsen ska sitta placerad ovanpå hjässan men innanför öronen, nedkilad mellan själva kraniet och öronens övre del - vet vi också. Alla vet det. Vill jag i alla fall tro. Sämre tankar än så om mänskligheten vill jag helt enkelt inte gå runt och bära på.

Ändå finns de stackare som missuppfattar kepans plats på huvudet. Som misstar den i grunden helamerikanska huvudbonadens roll och behandlar den som någon slags märklig mössa. Ibland börjar jag misstänka att de som felaktigt bär kepsen som en mössa (som ser ut att vara nedklämd över öronen av vildsint dagmamma) ser sig själva som stilikoner.

Storkepan-över-öronen kanske är ett mode-statement. Gömma öronen kanske är det nya svarta? Kanske vill man bara se märklig ut, låta örat bli inklämt och missformat likt en baconbit som någon sparkat ned i en ravin. Jag raljerar. Ska försöka komma fram till någon slags slutpoäng:

Vänster sko på vänster fot. Höger ben i höger byxben. Kepsen innanför öronen. Så! Tack för ordet.

(1) Såhär bär man inte en keps

(2) Såhär bär man inte heller en keps

(3) Såhär bär man absolut inte en keps

(4) Såhär bär man en keps, yes!

Keps utanpå öronen?

Hjälp karln, någon.

HQ