Svenska
Blog

Noomi vilsen i Hollywood

Skrivet av Petter den 13 juli 2013 kl 12:18

Hon slog igenom internationellt som emo-äcklet i filmatiseringen av Män som hatar kvinnor. Jag pratar naturligtvis om Noomi Rapace som hamrade sig in i Hollywood med piercing, mascara, skinnpajj och en skoninglös drivkraft. Välförtjänt, såklart. Detta eftersom hennes rolltolkning faktiskt var det bästa med hela filmen. Tyvärr har hennes Hollywood-run inte varit nära på lika imponerande.

Hennes skådespeleri i Sherlock Holmes: A Game of Shadows var det sämsta i hela filmen, enligt mig. Detta medan hon var en gnutta mindre felplacerad i Prometheus. Sen har vi Brian DePalmas dunderfiasko Passion där jag direkt skämdes över hennes tafatta gestaltning av reklampsykot Isabelle James. Igår såg vi Män som hatar kvinnor-regissören Niels Arden Oplevs internationella regidebut; Dead Man Down.

Noomi lirar mot en stark men sårbar Colin Farrell som spelar mot en överspelande Terrence Howard. I slutändan var filmen skräp. Sämst var skådespeleriet från Noomi. Snudd på skämmigt dåligt. Hon har konstanta problem med att förmedla känslorna utan att se ut som en vettskrämd såpa-skådis och alltför ofta ser hennes ögon döda ut, känslolösa/uttryckslösa.

Noomi vilsen i Hollywood

En riktigt kass rulle.

HQ