Svenska
Blog

Petters Medelhavsburgare

Skrivet av Petter den 20 juli 2013 kl 00:58

Det blev en improviserad variant på den gamla goda burgaren idag. Radikalt annorlunda än min vanliga burgare. Det blev även ett rätt risigt Iphone-foto som inte riktigt gör rätten rättvisa. Hur som helst var det supersmaskigt och jag tänkte plita ned något slags recept.

Petters Mysiga Medelhavsburgare

Köttet: Blanda färskmald köttfärs av bringa + högrev med hackad kapris, finhackad vitlök, svartpeppar, riven parmesan och lite kalvfond. Forma burgare, stek på hög värme i olivolja.

Brödet: Skär två centimeter tjocka skivor av grekiskt lantbröd eller ciabatta. Grilla eller stek brödet i olivolja.

Såsen: Blanda creme fraiche med en matsked Hellman's majonnäs, en pressad (eller riven) vitlöksklyfta (eller två) lite honung samt Italiensk salladskrydda. Låt stå i en timme, minst.

Salladsbädden: Blanda ruccola med olivolja, salt, balsamvinäger och lite svartpeppar. Låt stå i en halvtimme.

Osten: Halloumi. Köp de runda skivorna från Zeta, det blir snyggast. Pensla dem med olja, stek dem på medelvärme i två minuter per sida.

Här hittar du mina samlade recept

Petters Medelhavsburgare

Gör såhär: Bred på såsen på de grillade bröden, klä dem med sallad, lägg på tomatskivor, rödlöksskivor och osten. Placera sedan burgaren ovanpå ostskivan och toppa med bacon. Servera med lättsaltade chips. Done! Snabbt, lättlagat, smidigt och fräscht. En klockren sommarburgare som smakar lite... annorlunda.

HQ