Svenska
Blog

Hannibal™

Skrivet av Petter den 20 juli 2013 kl 15:15

TV-serien har gått ett tag nu. Du kanske har sett den? Piske Fleöur-Mads lirar kannibalen som Sir Anthony Hopkins gjorde till kultfigur, baserad på Thomas Harris otäcka thriller (Manhunter). Jag var skeptisk innan jag såg avsnitt ett. Jag var nyfiken, men skeptisk. En dansk som Lecter? I en story som kretsar kring att Will Graham jagar en seriemördare medan han går i terapi hos Hannibal himself, för att i något slags slutskede lista ut att tjommen han jagar är tölpen som berättar för honom hur han egentligen mår, psykiskt...

Skulle det kunna fungera när det enda jag lär göra är att sitta och vänta på att Graham ska skjuta Hannibal mellan ögonen. Eller att Doktor Lecter ska mumsa i sig Grahams lever med en bunt stekta bönor och ett smaskigt rödvin?

Ja! Det funkar utmärkt. Hannibal har varit toppenfint. Som snus, faktiskt. Jag har njutit av varje avsnitt som är smockfyllt med högkvalitativt skådespeleri, läckert kostymarbete, nervigt knivskarp personregi och löjligt läckert foto. Faktum är att detta är den absolut snyggaste TV-serie jag någonsin sett. Varje bildruta ser ut att vara minutiöst komponerad med otrolig fingertoppskänsla och bildsnittet ger formgivaren i mig vildsint maxpuls.

Rekommenderas.

Hannibal™

Mmmm! Du doftar ljuvligt av Röeh Gröeh Meh Flöeh

HQ