Svenska
Blog

Quensryche slår tillbaka

Skrivet av Petter den 23 juli 2013 kl 11:27

Det har ju varit en himla massa tjafs inom tidernas sjunde bästa hårdrocksband det senaste året. Kontraktsgräl, avhopp, sparkningar, mer kontraktsbrott, rättegångar, stämningar och skitsnack via såväl Youtube som bandets officiella sida. Det hela resulterade i att sångaren Geoff Tate drog ihop ett nytt band och fortsatte turnera som Queensryche medan resten av bandet rekryterade ny sångare och fortsatte sedan att turnera som Queensryche. Vilken soppa va?

Nu har de båda Queensrycharna dessutom dundrat ut varsin skiva, som Queensryche. Ganska löjligt, men samtidigt förståeligt. Bandet är fortfarande stort. Bandnamnet alltså. Och båda parter vill tjäna pengar.

Jag har lyssnat på både Tate-bandets skiva nu samt originalmedlemmarnas och måste kora The Original Qyeensryche till det bättre bandet, utan någon som helst tvekan. Todd La Torre har fyllt Tates skor med råge och plattan "Queensryche" av Queensryche är en av bandets bättre under de senaste tio åren. Visst, det är inte Mindcrime eller Empire-klass, men en helt okej hårdrocksskiva - ändå. Utan Chris DeGarmo kommer Queensryche aldrig att bli sådär superbra som de en gång var, igen. Aldrig.

Quensryche slår tillbaka

Det spisas Queensryche idag. Bara.

HQ