Svenska
Blog

USA längtar efter Max

Skrivet av Petter den 30 juli 2013 kl 10:49

Haha, roligt. Jag skrattade gott åt gårdagens icke-nyhet rörande Max och deras USA-intåg. Missade du hela spektaklet? Okej, okej. Hör då här: USA Today krafsade ihop en lista på tio hamburgerkedjor utanför USA som de anser borde komma till staterna. Bland dessa tio fanns svenska Max med. Såhär lät motiveringen:

USA Today om Max:
"Why are we limiting our french fries to plain ol' ketchup, America? Max Burgers chain puts the freedom in freedom fries by offering eight different dipping sauces. Go the opposite of savory with sweet mustard, spicy with creole, or straight-up decadent with warm cheese sauce - the choice is yours."

Jänkarna gillar alltså tanken på en större valfrihet när det gäller dippsåser till stripsen. Vilket jag absolut kan förstå. Max har grymt bra dippsåser och amerikanska kedjor som Five Guys, Shake Shack och In-N-Out Burger har ju knappt någonting att erbjuda i form av stripsdipp.

Max VD reagerade på en grisblink och berättade för svensk media att han faktiskt är mycket väl medveten om att kedjans svenska burgare skulle knäcka all tänkbar konkurrens (ja, typ) om de slog upp portarna i maträttens hemland.

Richard Bergfors, VD för Max:
- Att hamburgarnas hemland har fått upp ögonen för oss är en bekräftelse på att vi tar ytterligare ett steg mot vårt mål - att bli världens bästa hamburgerkedja.

Det Richard inte tänkt på och det jag är 100% helt övertygad om är ju att Max hamburgare mest troligt skulle hånas i hamburgarens hemland. Varför? Då är vi tillbaka i diskussionen om vad jänkarna anser vara vettigt kött i deras älsklingsrätt. Att servera en pölsa-liknande biff som till 30% spätts ut med potatis, ägg, vasselprotein, mjölk, mjöl och andra bindningsmedel är inget som någonsin skulle fungera i USA. Inte för en endaste liten ynka sekund.

Att jämföra Max kalla, dressingdränkta pölsa-burgare med mat (som aldrig varit fryst) från exempelvis Shake Shack är som att jämföra en underbart god, vedugnsgräddad pizza i Bologna mot en Billys Pan Pizza som du värmt i armhålan under ett hastigt löppass. Det är liksom såpass utopiskt att ens tro att Max skulle kunna kränga sina burgare i USA att man nästan somnar av blotta tanken.

Deras dippsåser skulle säkert fungera, dock.

USA längtar efter Max

Max har Sveriges bästa snabbmatsutbud av såser, dippsåser, tillbehör, glass och bullar. Men deras korv/ister-liknande hamburgare är enligt mig verkligen inget som skulle gå hem i maträttens hemland.

HQ