Svenska
Blog

Sporter jag verkligen vill gilla

Skrivet av Petter den 31 juli 2013 kl 14:37

Jag är väldigt selektiv när det kommer till sport. Något som jag verkligen försökt ändra på, något som jag vill ändra på - men inte kan. Det finns mängder av sporter som jag gärna vill intressera mig för, nörda in på, men aldrig riktigt lyckas fastna i. Vad det beror på har jag ingen aning om... Men alla har vi ju favoriter.

Jag har alltid älskat basket. Lärde mig gilla Mixed martial arts för cirka tio år sedan och har sedan dess fastnat något grönjävulskt för sporten. Jag är även svag för WRC och för Touring car. I övrigt följer jag inga fler sporter. Här kommer min lista över sport som jag skulle vilja bli hopplöst dödsförtjust i och zoona in på, på daglig basis.

Amerikansk fotboll
Det ser ju så trevligt ut när Jonas Mäki obsessar över spelsystem och olika spelares strategiska- och atletiska förmåga inom NFL. Jag vill så himla gärna gilla sporten men tröttnar efter tio minuter, ungefär. Spelavbrotten är för många och jag begriper knappt hälften av alla reglerna.

Ishockey
Jag spelade lite hockey som liten men åkte mestadels på lädret och var på tok för sugen på att tacklas (och för dålig på allt annat) vilket ledde till att jag snabbt blev en bänknötare av rang. Jag har i princip aldrig kikat på hockey bortsett från enstaka Stanley Cup-finaler men önskar att jag kunde förälska mig i sporten. Jag gillar farten, reglerna, spelarnas mentalitet, skydden, klubborna, själva isen och den hårda fysiska spelet. Trots detta lyckas jag liksom aldrig riktigt fastna.

Tennis
Jag gillar tennis. Jag älskade att spela tennis innan ryggen sprack och hoppas kunna slå lite backhandbollar i framtiden. Som liten snorunge gillade jag att kika på Sampras och Edberg och såg ganska mycket på tennis, rent allmänt. Idag pallar jag kanske fem minuter innan jag tröttnar, tyvärr.

Proffsboxning
Jag minns spänningen varje gång Tyson klev upp i ringen. Under de åren var jag en slavisk boxningsfan. Sen dog det intresset, tyvärr. idag kikar jag på Roy Jones Jr-matcherna, på sin höjd. Jag önskar att jag kunde komma in i proffsboxningen igen men har försökt, och gav upp ganska tidigt.

Nascar
Jag har verkligen ingenting emot Nascar. Verkligen, verkligen inte. Jag är inte en av dem som alltid säger "men de kör ju bara runt-runt ju!" utan uppskattar det faktum att det är en motorburen arenasport proppad med adrenalin och strategi. Samtidigt tröttnar jag alltid. Och då menar jag alltid. Försöker kika varje gång Daytona 500 går av stapeln men somnar efter cirka en halvtimme. Att själva loppet då fortsätter i cirka 40 timmar till gör att jag liksom aldrig kommer att dyrka Nascar. Tyvärr.

Formel 1
Jag vet ärligt talat inte varför jag inte avgudar Formel 1. Jag har försökt fundera på vad det kan bero på men har än så länge inte kommit fram till en enda semi-vettig anledning. Bilarna är de snabbaste på denna jord, förarna de bästa som går i ett par skor och de flesta av loppen riktigt spännande. Trots detta tröttnar jag alltid efter cirka 15 varv.

Baseboll
Mustiga män i mustascher som klappar träboll och spottar tuggtobak. Major League Baseboll är en liga och en sport jag så otroligt gärna vill älska. Men det går inte. Jag fattar knappt nånting av reglerna trots att jag sett ett tiotal kompletta matcher.

Sporter jag verkligen vill gilla

Vilka sport önskar du att du kunde älska?

HQ