Svenska
Blog

Jag ger mig på Pizzan

Skrivet av Petter den 1 augusti 2013 kl 10:30

Det kommer ju knappast som någon nyhet för dig som regelbundet läser mitt nonsensdrypande bladder. Men ja... Jag nördade ju in ganska ordentligt (!) på hamburgare där för lite drygt fyra år sedan. Hamburgare gick från en favoriträtt till ett brinnande intresse och jag måste vid det här laget ha svängt ihop säkert 2000 stycken hemma i mitt trånga minikök. Jag gick från oinformerad hamburger-n00b till en påläst köttkvarnsförespråkare. Och mina burgare blev ganska goda, till slut.

Sedan ett år tillbaka har jag dock letat efter en ny maträtt att total-nörda in på. Jag har lagat mycket italienskt. Slipat på min Bolognese, Ziti, tränat på Lasagne med egenmald köttfärs och hemmapulad pasta samt försökt perfekta min oxfilépasta. Jag har (som du vet) även pillat med enklare rätter som köttbullar och mot, hämtat inspiration från flertalet Stockholmsställen som serverat välsmakande husmanskost till plastrongbärande företagspampar runt Stureplan (i årtionden).

Flera har skrivit in till brevlådan, mailat och postat önskemål här i bloggen om att jag verkligen borde satsa på Pizza. Lägga tid, krut, kraft och massvis med tålamod på att bli bra på att baka pizza. Jag har i omgångar sagt att rätten är förhållandevis poänglös utan en riktig vedugn men har under den gångna veckan sett, hört och fått berättat för mig information från topprankad stjärnkock som petar hål på min ytterst o-informerade teori om värme/ugn och gräddning.

Nu är det alltså dags. Jag har tänkt spendera det kommande året (minst) åt att bli så bra som jag överhuvudtaget kan på att baka min egen pizza. Koka egen tomatsås från grunden. Importera färsk buffelmozzarella från Neapel och ja, nörda in så hårt det bara går.

Jag har såklart bakat mången pizza i min ugn sedan tidigare men aldrig riktigt satsat. Aldrig riktigt gett mig fan på att närma mig finpizza av Italiensk restaurangsort. Vi får se hur långt jag kommer. Som glad amatör gäller det såklart att hålla nere förväntningarna. Hur som helst ser jag fram emot de kommande månaderna och förvarnar dig redan nu, det kommer att dyka upp en hel del bilder på pizzor framöver...

Jag ger mig på Pizzan

Nu kör vi!

HQ