Svenska
Blog
Dosan passar inte konsolen

Dosan passar inte konsolen

Skrivet av Petter den 2 augusti 2013 kl 09:22

Jag har suttit med ett montage av nya hårdvarubilder på kommande Playstation 4 nu på morgonen. Till augustinumret, såklart. Och ja, det är en väldigt, väldigt snyggt designad maskin det där. PS4. Den ser bara så himla sexig ut med läckra linjer och minimalistisk framtoning. Det är därför lite sådär extra trist att den nya Dualshock-handkontrollen inte ens ser ut att ha något med själva maskinen att göra. Det finns ju tyvärr inte en enda gemensam design-nämnare mellan handkontrollen och konsolen. Och det kallar jag ett designmisslyckande.

Kika bara på Playstation (1). Perfekt symmetri mellan formen på handkontrollen och formen på själva maskinen. Eller på Super Nintendo. Samma sak. Dreamcast var ett annat grymt exempel på god design där tillbehöret inte bara delade formlinjer med huvudprodukten utan även kompletterade dess design.

Nu kommer ju garanterat Playstation 4 att bli precis lika trevlig att nyttja oavsett om handkontrollen ser ut att passa ihop med konsolen - eller inte. Men som formgivare kan jag liksom inte släppa det faktum att Sony gjort en superläcker konsol och en apful handkontroll.

HQ