Svenska
Blog

Vilken stekgrad föredrar du?

Skrivet av Petter den 10 augusti 2013 kl 19:50

Jag är en Medium Well-kille. Rakt igenom. Jag gillar Medium Plus och beställer alltid mitt kött enligt den beskrivningen när jag äter på restaurang. När jag lagar kött hemma brukar jag satsa på en innertemperatur på runt 62°. Ljusrosa insida, utan blod och utan geggig konsistens.

Ibland blir jag kallad för fjant, på grund av just detta. Att äta rått, blodigt kött är ett tecken på manlighet i vissa kretsar. Jag har aldrig riktigt förstått kopplingen men trivs med smeknamnet "Fjant" i just det här sammanhanget.

För något av det mest oaptitliga jag vet är när en finfin bit oxfilé steks till Medium Rare och därmed i princip är rå på insidan. Ur steken rinner det blod, konsistensen påminner mest om köttgegga och det smakar järn/blod. Det är något som jag bara inte får i mig. Det går inte. He gåo int! Inte ens om jag dränker fanstyget med två deciliter smaskig sås.

Vilken stekgrad föredrar du?

Hur beställer du ditt kött? Vilken stekgrad föredrar du och varför?

HQ