Svenska
Blog

Fem fenomenalt usla remakes

Skrivet av Petter den 11 augusti 2013 kl 20:27

Tidigare idag listade jag ju mina fem favoriter när det kommer till remakes. Förutom dessa fem filmer som jag anser vara bättre än originalet borde jag såklart även ha nämnt Heat, Scarface, Karate Kid, The Hills Have Eyes och Fright Night. Bra filmer allihopa som toppar originalversionerna.

Men nog om det nu. Det är dags för fem remakes som jag verkligen ogillar. Filmer som inte bara doftar av rumstempererad fotsvamp utan även lyckad med konststycket att faktiskt vara sämre än originalet, på samtliga punkter. Here goes nathink!

Fem fenomenalt usla remakes

(5) The Italian Job (2003)
Originalet är en otroligt cool, elegant och snygg heist-film som jag har diggat sedan jag såg den för första gången för en sisådär 30 år sedan. Nyversionen, med en överspelande Marky-Mark i huvudrollen, var inte usel men verkligen inte särskilt bra. Framförallt var den klart sämre än originalet på samtliga punkter.

(4) The Departed (2006)
Håhå-Jaja. Många älskade den. Trots att den i princip bara innehöll hoppig grundstory, slamsig struktur, kroniskt överspel och pannkaksplatta karaktärer. Originalfilmen var och förblir bättre än denna skrikiga skämsfilm.

(3) The Pink Panther (2006)
När jag ser Steve Martin i rollen som Jacques Clouseau mår jag direkt dåligt. Jag mår illa.

(2) Psycho (1998)
En av filmhistoriens mest välgjorda, stilbildande och nyskapande skräckfilmer gjordes om till en... sjaskig MTV-reklam proppad med tramsigt skådespeleri och hopplös regi.

(1) Planet of the Apes (2001)
Världens sjunde bästa film genom alla tider gjordes om av en övertänd Tim Burton och blev till världens sjunde sämsta film, någonsin. En bedrift i sig, såklart.

Fem fenomenalt usla remakes

Den sämsta apan genom alla tider.

HQ