Svenska
Blog

G.I. Joe: Retaliation

Skrivet av Petter den 12 augusti 2013 kl 14:58

Den första filmen var inte usel. Den fick onödigt mycket kritik. Visst, inget jag någonsin tänker rekommendera eller kika på igen men som leksaksbaserad matinérulle för actionstinna 12-åringar var G.I: Joe helt okej. Jag såg uppföljaren igår (på Blu-ray). Den var sämre. Klart sämre.

G.I. Joe: Retaliation lyckas i princip inte med någonting förutom en otroligt mustig actionscen som äger rum längs ett knippe bergsväggar (och innefattar massa döda ninjor samt en ultrafräck Snake Eyes). I övrigt var den slö, dum, ful och förhållandevis poänglös.

Duke dör cirka 21 sekunder in i filmen och Hawk saknas helt. Istället är det The Rock (Roadblock) som greppar taget om huvudrollen för att sedan slöa ned hela filmen med sin uttjatade WWE-persona. Halvvägs in i filmen kliver dessutom Bruce Willis in och tröttar ned handlingen ytterligare.

Retaliation är raka motsatsen till fräsch. Den känns som ett montage av gamla, slöa actionscener, roller och skådespelare som gått klädda i exakt samma kläder i 100-tals liknande filmer. Det känns blajjigt, så otroligt blajjigt. Bilden och ljudet, på Blu-ray, var dock inget annat än fenomenalt bra. Referensklass, rent utav.

G.I. Joe: Retaliation

Bild från Fast & Furios 5, Fast & Furious 6 eller G.I. Joe: Retaliation? Ingen vet, The Rock gick mellan inspelningsplatserna och körda samma roll/kläder i samtliga tre filmer. Det funkade fint, tyckte han.

HQ