Svenska
Blog

Xbox One släpps nästa år...

Skrivet av Petter den 14 augusti 2013 kl 21:01

Ryktet var sant. Microsoft har uppenbara problem, något som vi sett prov på i omgångar på slutet. För när Xbox One utannonserades skulle inte begagnade spel fungera till maskinen. Det fick Microsoft äta upp och gjorde så småningom en 180° i frågan. Man skulle dock tvingas vara online med sin konsol 24 timmar per dygn för att kunna spela. Något man också fick backa på och några veckor efter utannonseringen var onlinekravet som bortblåst. 180° även där.

Sen var det Kinect det handlade om, tredje gången gillt som Xbox One och Microsofts kommande strategi för deras nästa konsol, skrevs om på stående fot (snudd på). Att Kinect-kameran skulle krävas för att man skulle kunna starta och spela på enheten var nu inte längre sant. 180° även där. Tredje gången gillt.

Nu försenar man konsolen i följande länder: Belgien, Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Ryssland, Sverige och Schweiz. Vi får vänta till 2014 på Xbox One, precis som vi rapporterade om imorse här på siten. Att starten på förarbetet inför den kommande generationen hittills inte riktigt gått som man hade tänkt, är givetvis en ordentlig underdrift. Just nu förstår jag absolut de läsare som uttrycker sin frustration i bloggform och kallar Xbox One en flopp redan innan den släppts på marknaden. Så långt tänker såklart inte jag gå - men Microsofts uppförsbacke är från och med nu rätt rejäl, tro inget annat.

Så! När släpps den då? Flertalet rykten skvallrar om april 2014 i Sverige. Det är ett bra tag dit.

Xbox One släpps nästa år...

Jag importerar en maskin från England i höst... Men hur kommer du att göra? Importerar du, väntar eller köper PS4 istället?

HQ