Svenska
Blog

Bullshots vs Screenshots

Skrivet av Petter den 24 augusti 2013 kl 12:25

Diskussionerna angående de senaste bilderna från Grand Theft Auto V har varit vilda det senaste dygnet. Många menar att Rockstar fuskat och grabbat bilder från den ännu inte utannonserade PC-versionen för att lura fansen att konsolversionen är mycket snyggare än vad den egentligen är. Andra argumenterar för att spelet verkligen kommer att vara såhär snyggt när det väl släpps.

Bullshots ("Bullshit Screenshots") är självklarhet idag, till att börja med. Utvecklare sätter ihop specialbilder för att få sin kommande titel att se sådär extra bra ut. Det händer varje dag. Vi i spelpressen kan sniffa oss till bullshots på flera mils avstånd. När det gäller GTA V och de senaste laddningarna med bilder så har Rockstar garanterat pillat med kontrast och skärpa. Men det syns väldigt väl att screensen härstammar från en konsolversion. Flera av modellerna skvallrar om PS3/Xbox 360-grafik och det går även att hitta jaggies och några lågupplösta texturer i några av bilderna (om man kikar väldigt noga).

Jag tror med andra ord inte att Rockstar fuskar. Givetvis grabbar de bilderna direkt från en utvecklarburk (PC) men det handlar om 720p-screens från de kommande konsolversionerna. Frikamera, ökad kontrast och skärpa i efterhand - Sure. Men inga extrema bullshots - Nej.

Klicka här för att kika på de senaste bilderna

Bullshots vs Screenshots

Snyggt, men inga framfuskade 1080p-screens från en icke utannonserad PC-version. Nej.

HQ