Svenska
Blog

De dejtbara

Skrivet av Petter den 24 augusti 2013 kl 12:52

Kanal 5 drog i förrgår igång det omdiskuterade programmet De dejtbara som handlar om en grupp personer med funktionsnedsättningar som letar efter kärleken. Kritiken var skarp redan innan avsnitt ett sändes och ännu värre under gårdagen. Klubben Unga Rörelsehindrade skrev bland annat såhär:

"Med detta koncept fokuseras det endast på funktionsnedsättningarna och inte på människorna. Kanal 5 borde skämmas, lägg ned skiten!"

Jag såg avsnitt ett och håller inte med, alls. Det handlade inte om lyteskomik eller flams-TV i fallet De dejtbara utan snarare en kärleksfull produktion som fick mig att känna empati, sympati och värme. Människorna i programmet verkade helt fantastiska och det fanns så mycket glädje i deras intervjuer, dagliga liv och tankar gällande att hitta någon att dela allt med.

Ett klockrent program som jag efter endast ett avsnitt tycker känns bättre än framförallt En annan del av Köping. I samma veva rapporterar Dagens Media att det första avsnittet tokfloppade rent tittarmässigt. Endast 100 000 personer såg programmet. Vad tyckte du om De dejtbara?

De dejtbara

Klicka här för att kika på avsnitt 1

HQ