Svenska
Blog
Next Gen väcker starka känslor

Next Gen väcker starka känslor

Skrivet av Petter den 26 augusti 2013 kl 18:53

Du som surfar siten på daglig basis och deltar i diverse diskussioner har säkert märkt att tonen hårdnat på slutet. Det finns ganska gott om aggressioner i nyhetskommentarer och diverse forumposter. Det mesta rör nästa generations konsoler. Många har förhandsbokat en av maskinerna och därmed bestämt sig för att avsky konkurrentens motsvarighet och alla som förespråkar den.

Jag har sett det förut. Jag har skrivit om spel sedan tidigt 1400-tal och har inför flera generationsskiften märkt av hur de mest diskussionssugna spelköparna vädrat alltmer argsinta, bestämda diskussioner om respektive plattform inför stundande konsolpremiärer. Jag minns mycket väl hur snacket bland Missils läsare gick när Dreamcast släpptes. Nintendo-fansen var stormtokiga. Det rådde ordentligt otrevlig lynchstämning på vårt forum (då).

Jag förstår att man reagerar. Man har valt sida. Man har skjutit in handpenning och bestämt sig för vilken av Microsoft- och Sonys kommande spelmaskiner man ska spendera de kommande fem åren tillsammans med. I och med det kanske det känns produktivt att göra ned andra sidan, kriga mot de som gjort det motsatta valet.

Jag skulle dock vilja passa på att uppmana er alla som diskuterar sådär stort, brett, hårt och bestämt rörande Playstation 4 och Xbox One att ta det lite lugnare. Bara en liten smula. En gnutta. Tänk på att vi alla trivs på den här spelsiten. Att vi gillar att diskutera med varandra eftersom vi alla (i grunden) verkligen brinner för denna underbara underhållningsform, även om alla har olika smak och väljer olika när det kommer till nästa konsolgeneration. "Låt oss istället se på det som förenar oss..."

Jag vill ju att vi alla ska ha det trevligt här (insert glad gubbe).

HQ