Svenska
Blog

The Not So Great Gatsby™

Skrivet av Petter den 8 september 2013 kl 13:32

Att Baz Luhrmann (Moulin Rogue, Australia) skulle göra Scott Fitzgeralds litterära überklassiker rättvisa i den snordyra filmatiseringen starring Leo Dicaprio - Tvivlade jag starkt på. Luhrmann har nämligen nästan lika låg status som M. Night Smalala-DingDong hemma hos mig. Och ja, jag hade dessvärre rätt. Vi såg The Great Gatsby på Blu-ray igår och det var en uppvisning i papperstunna karaktärer, trött tematik, hoppig klippning, poänglösa scener och noll substans.

Faktum är att Luhrmann helt verkat missat själva grundpoängen med boken. Idealismen, dekadensen och själva sensmoralen om materialismens meningslöshet - syntes inte ens till i denna sävliga skräpfilm och precis som med Australia är Luhrmanns narrativa grundrecept "bara yta - inget innehåll".

Snygg var den, däremot. The Great Gatsby. Otroligt läcker på Blu-ray med larvigt tjusig produktionsdesign, fenomenala kostymer, grymma effekter och cool färgsättning. Det förändrar dock inte det faktum att Luhrmann missar målet, helt och hållet.

The Not So Great Gatsby™

En snygg men kass film.

HQ