Svenska
Blog

Söndagens Breaking Bad-avsnitt

Skrivet av Petter den 19 september 2013 kl 11:36

OBS! Följande blogg innehåller spoilers.

Söndagens avsnitt av Breaking Bad var till och med ännu bättre än episoden innan (som slutade så olidligt spännande att jag svettades ymnigt i flera dagar). Skurkarna som ringdes in av Walt pangade ihjäl Hank (med partner) och Skyler skvallrade för sonen om pappas härliga karriär som delstatens mesta knarklord. Hysteriskt bra, nervigt, skickligt spelat, snuskigt välskrivet och regisserat med en grym fingertoppskänsla.

Jag rankar utan tvekan de senaste fem avsnitten av denna geniala serie i topp bland mästerliga TV-serier som Mad Men, The Wire, Deadwood och Boardwalk Empire. Det återstår nu bara två avsnitt och jag sitter som på nålar inför slutet på Gilligans mustiga epos.

Söndagens Breaking Bad-avsnitt

Precis som Trevor i GTA V är Walt en karaktär som går över gränsen till den mildra grad att man som tittare inte längre kan sympatisera med honom. En ohederlig, grisig mördare/ultraskurk som trots alla sina lortiga gärningar på något underligt sätt förblir sådär hysteriskt fascinerande som bara en handfull TV-karaktärer någonsin varit.

HQ