Svenska
Blog

Alex var så nära, så nära...

Skrivet av Petter den 23 september 2013 kl 12:14

Alexander Gustafsson gjorde en fenomenalt bra match mot Jon Jones i lördags. En match som enligt mig borde ha dömts som oavgjord då Alex knep de två första ronderna medan Jones vann de två sista (rond tre slutade 10-10 enligt mig). Gustafsson inledde mycket starkt, rörde sig fantastiskt bra, varierade en sylvass jabb med varierade vinklar, kombinationer, ruskigt bra fortarbete och en takedown, bland annat. Sen kom Jones tillbaka, träffade med fyra stycken stenhårda huvudsparkar och en spinning elbow (bland annat).

I slutändan tycker jag att fighten som sådan var en av de bästa titelmatcherna jag någonsin sett. Den påminde under långa stunder om det episka smisket som ägde rum mellan Forrest och Bonnar i finalen av The Ultimate Fighter Season 1.

Det var synd att Alex inte vann bältet såklart men matcher om titeln som är så pass snorjämna som denna var ska ju enligt mig alltid dömas till favör för champen... I övrigt var UFC 165 ganska bra. Jag gillade Baraos huvudkick-knock samt Schaubs submission.

Alex var så nära, så nära...

I lördags bevisade Alex att han verkligen hör hemma i topp-3. En av världens tveklöst bästa fighters.

HQ