Svenska
Blog

Tur att jag inte röker

Skrivet av Petter den 1 oktober 2013 kl 13:39

Jag är en gammal man. Krokig som ett vinterträd, vig som ett kassaskrin och svag som en mycket, mycket liten sällskapshund. Jag blev gubbe vid 26 års ålder när min ovanligt usla ländrygg sprack. Sedan dess har jag anammat det lugna livet som toffeltokig, pyjamasbärande pensionär. Jag bytte isklättring och störtlopp mot tupplurer och ytterst stillsam matlagning. Jag bytte basket och go-kart mot... fler tupplurer och längre vilopauser i kostsam supersäng. Jag bytte ett liv som korkad vilde mot ett liv som förnuftig (nåja) farbror. Och sedan Januari 2012 (steloperationen) har jag dessutom gått med käpp.

Men så satte jag mig i sminkstolen inför reklaminspelningen nere hos McDonalds produktionsbolag (för en dryg månad sedan) och sminkösen som gned mitt ansikte med illaluktande foundation utbrast: "Du röker inte va Petter? Jag tror inte att du dricker heller och det syns att du äter hälsosamt".

Ehh. Ja alltså, jag har aldrig rökt en cigarett i hela mitt liv eftersom jag dels anser stanken från dessa cancerpinnar vara den värsta lukten som finns men även eftersom jag finner idogt sugande på liten pinne en gnutta tramsigt. Inget för mig, på något sätt. Jag dricker inte heller (alls). Och jag sover minst åtta timmar per natt, alltid. Min kost är sannerligen inte den sämsta men jag är heller ingen hälsofreak som plöjer i mig kilovis med ekologisk blomkål, krafsar groddar mellan tänderna på regelbunden basis, doftar fränt av sparriskiss och skriker åt blotta åsynen av godis. Två rätt av tre, typ. Med andra ord.

Men sminkösen fortsatte: "Är du verkligen 36 år gammal? Du har mindre rynkor runt ögonen och i pannan än alla 36-åringar jag sett". Smicker, såklart. Tänkte jag. Men sminktanten var strictly professional. Hon förklarade sedan vad som sker med huden i ansiktet när man röker och hinkar starksprit. Den åldras betydligt, betydligt snabbare än de som inte rör den skiten. Och även fast jag knappast hållit mig ifrån cigg och grogg för fejjans skull, var det såklart intressant att höra.

Så! Hör upp nu ungdomar: Spola kröken. Fimpa ciggen. Och slipp acne, torrt hår, rutten magsäck, grå hy, nariga läppar, fula naglar, rynkor, klena spermier, usel andedräkt, sotsvarta lungor och sumplever. Siten Tobakskroppen visar i detalj vad som händer med den som suger i sig cigaretter på daglig basis. Äckligt som fan.

Klicka här för att kika

Tur att jag inte röker

Röka är toppen. Om man vill se ut som Crypt Keeper innan man hunnit fylla 30.

HQ