Svenska
Blog

Glöm Half-Life 3 nu

Skrivet av Petter den 5 oktober 2013 kl 11:08

I måndags skrek sig hela spelvärlden hesa när amerikanska patent- och registreringsverket visade sig ha knappat in Half-Life 3 i sin databas. Varumärket var alltså "registrerat", enligt någon skakig tjomme på något stökigt spelforum. Alla gick i taket. Jag borde ha gått i taket då jag längtar mer efter det här spelet än någon annan titel, någonsin. Men det kändes för min del bara som ännu en i raden av låtsasledtrådar som i slutändan inte skulle föra mig närmare en 20-timmars-session med Gordons tredje uppdrag.

Jag skrev en blogg om att jag inte tänker bry mig något mer förrän en officiell utannonsering från Valves sida sker. Och ja, nu har det alltså visat sig att registreringen var gjord av ett litet gulligt internettroll som givetvis (likt fejksiten, Steam-fejksiten, fejkintervjun, fejkutannonseringen, fejkloggan, fejkscreensen) ville lura spelpressen, luta sig tillbaka och skratta lite hest genom ena mungipan.

Även om det såklart vore båda smart och framförallt passande för Valve att dundra ut Half-Life 3 exklusivt som premiärtitel till kommande Steam Box (för att därmed sälja 20+ miljoner enheter på ett litet bräde) så tror jag inte att det kommer att ske. Gabe Newell himself har ju sagt att de inte jobbar på Half-Life 3 och med tanke på att studion gör betydligt mer pengar bara genom att administrera Steam och bara... vänta, tror jag helt enkelt att det är dags för oss fans att sluta hoppas. Det har snart gått tio år sedan tvåan släpptes. Om en såpass kreativ, kapabel och ekonomiskt välmående utvecklare som Valve hade velat göra Half-Life 3 hade de mest troligt redan gjort det...

Glöm Half-Life 3 nu

Gordon, vi glömmer dig aldrig. Men det är nog dags att inse att vi mest troligt aldrig kommer att återse dig, igen.

HQ