Svenska
Blog

Mina åsikter om Beyond

Skrivet av Petter den 8 oktober 2013 kl 17:53

Recensionen är publicerad. Calle har spelat som besatt den senaste veckan och hans 9000 tecken långa text läser du här. Jag har skrivit en andra åsikt som du läser på samma ställe men tänkte utveckla en gnutta här i min blogg. Beyond är för min del en besvikelse. En av årets fetaste såhär långt.

Jag skulle nämligen kalla det för "mycket mediokert" om jag skulle försöka sammanfatta mina åsikter. Det är helt enkelt inte så atmosfäriskt och omtumlande som jag hade hoppats på. Jämfört med studions två tidigare spel är Beyond: Two Souls det tveklöst svagaste.

Varför? Andetramset som storyn kretsar kring känns ointressant och lite löjligt under långa stunder. Karaktärerna är inte tillräckligt intressanta för att hålla mitt intresse uppe och jag förblir så pass passiv under långa, långa partier att detta i princip inte borde kunna kallas för ett spel, egentligen. Detta är en film som man ibland kan vara med och påverka (ibland). Spelmekaniskt haltar det och det är trist att se att David Cage och Company inte verkar ha lärt sig något av misstagen i Heavy Rain.

Jag bryr mig aldrig riktigt om Nathan eller Jodie och även fast det glimrar till ibland är det bara för mig att konstatera att Quantic Dream misslyckats med att trollbinda mig som spelare. Detta är inte dåligt, men ett rätt tråkigt äventyr som jag snabbt kommer att glömma. Mitt betyg blir 6/10. En svag sexa.

Mina åsikter om Beyond

"Jag är jävligt sur. Bara så du vet."

HQ