Svenska
Blog

UFC 166: Cain vs Junior III

Skrivet av Petter den 18 oktober 2013 kl 15:01

På lördagnatt smäller det... Ordentligt. Ett av de hetaste matchkorten på flera år (på förhand) går av stapeln och jag har i vanlig ordning tippat lite på hur det kommer att gå. Jag hoppas att du gör detsamma i en kommentar. Here goes nathink:

Cain Velasquez vs Junior Dos Santos
I herrarnas första möte var Cain skadad. Såg blek och slö ut och blev knockad redan i den första ronden. I match nummer två var Cain på topp och slaktade Junior i fem raka ronder, inte minst på fötterna - vilket ingen hade förutspått. I match tre kommer Velasquez pressa hårt, växla mellan brottning och grym boxning och tvinga Junior att backa. Cain är för teknisk och för allsidig samt har för bra kondition för att Junior ska kunna pressa tillbaka. Vinst på knock i tredje ronden för en briljant Velasquez.

Daniel Cormier vs Roy Nelson
Jag gillar Big Country. Tjock, sur, hårig, hungrig och grym både som slugger och som grappler. Men på lördag kommer han att få storsmisk. Cormier är flera gånger bättre. Vinst för Daniel via enhälligt domslut.

Gilbert Melendez vs Diego Sanchez
Detta är matchen som jag ser fram emot allra mest på detta matchkort. Diego är tokig, Gilbert är benhård. Jag tippar på ett rysligt underhållande krig som Melendez vinner via (enhälligt) domslut.

Gabriel Gonzaga vs Shawn Jordan
Gonzaga måste få ned Jordan på marken i den här fighten, och det snabbt. Jag tippar dock på att han kommer att sussa sött redan i första ronden efter att Shawn träffat med en av hans brutala högerkrokar.

Nate Marquardt vs Hector Lombard
Lombard regerade Bellator innan han gick över till UFC. Efter det har han inte direkt imponerat och på lördagnatt står han inför sitt kanske tuffaste test någonsin. Nate förblir en av sportens mest underskattade fighters och jag, till skillnad från varenda MMA-journalist i hela världen, tippar vinst för Nate via submission.

George Sotiropoulos vs KJ Noons
Grek-grappling mot sylvass boxning. Jag hoppas och tror att KJ kan knocka George och därmed slippa att bli kickad ur UFC. Jag har alltid gillat Noons fightingstil.

UFC 166: Cain vs Junior III

Vilka tror du kommer att vinna?

HQ