Svenska
Blog
UFC 166 var vanvettigt bra

UFC 166 var vanvettigt bra

Skrivet av Petter den 21 oktober 2013 kl 08:14

UFC 166: Junior vs Cain III är över. En av de bästa galorna på väldigt länge. Flera av fighterna var makalöst underhållande och jag lyckades pricka in alla rätt utom ett - i mina predictions.

Dodsons knock var otrolig. Förutom att den karln är läskigt atletisk, oförutsägbar och underhållande så är hans fotarbete och pricksäkerhet (samt slagkraft) makalös med tanke på att inte väger mer än en normalstor vattenmelon. Jag gillade även Gonzagas storslägga. Det syntes att han tränat counter-boxning och hans högerkrok var urtjusig.

Bäst (som jag förutspådde) under hela natten var Gilbert vs Diego. En av de fem bästa mixed martial arts-matcherna jag någonsin sett. Fortfarande inte fullt lika brutalgrym som Sanchez vs Guida men fortfarande helt otrolig. Det började tekniskt och snyggt, slutade köttigt och sådär old school-våldsamt som UFC nästan aldrig är, längre. Jag skrek - rätt ut, och applåderade sedan båda dessa herrar med våldsam kraft i den följande halvtimmen.

Cain vs Junior (3) såg ganska precis ut som herrarnas andra möte. Junior hade helt klart jobbat hårt på sin brottning samt nedtagningsförsvar men Cain pressade för hårt, träffade för mycket och var för stark/uthållig. Junior Dos Santos huvud såg mot slutet ruskigt otäckt ut. Lite som en plastpåse fylld med ketchup som någon dängt 400 000 gånger mot ett brofundament. Velasquez visade ännu en gång varför han är viktklassens absolut bästa, trots Xantos eviga skepsis. I slutändan var UFC 166 helt otroligt bra.

HQ