Svenska
Blog

5 överskattade TV-serier

Skrivet av Petter den 21 oktober 2013 kl 09:09

Jag skrev igår om fem stycken rysligt underskattade TV-serier som aldrig riktigt får den uppmärksamhet de verkligen förtjänar. Givetvis finns det mängder av andra exempel precis som det finns program som man finner överskattade. Jag har såklart även listat überhypade storsuccéer som i min värld aldrig höll/håller måttet.

5 stycken överskattade TV-serier:

(5) House of Cards
Alla pratade om Netflix storsatsning på politisk dramathriller. Jag såg hela den första säsongen och tråkades ut något alldeles grönjävulskt av Kevin Spaceys konstanta överspel samt det faktum att verkligheten som porträtterades kändes som en karikatyr på en politisk thriller. Rysligt överskattad serie...

(4) True Blood
Jag gillade grundidén. Vampyrer, blod som säljs över disk samt en mänsklighet som lever i konstant fara. TV-serien var och förblir dock ett enda virrvarr av tradigt skådespeleri, tramsig logik och tröttsamt manus.

(3) House
De första åtta avsnitten var bra. Sen dog manusförfattarna (tydligen) och samma åtta avsnitt repeterades i sju säsonger till. Här snackar vi tjatig/innehållslös TV-serie med så gott som noll karaktärsutveckling.

(2) Community
Visst, jag skrattar inte åt How i Met Yao Mama!, heller, men Community slår ändå högst när det kommer till obegripligt pajig och sömnigt skriven TV-komik. Joel McHale som spelar Jeff kan mycket väl vara den mest tillgjorda och tråkigaste komikern genom alla tider...

(1) Game of Thrones
Jag läste den första boken, och ja, den var väl okej. Hoppig och spattig på sina ställen men händelserik, pampig och spännande. Den första serien av HBO:s helt vanvettigt hypade fantasytrams var en lyckad sådan. Köttigt, storslaget, påkostat, spännande... De två efterföljande säsongerna däremot har mest liknat Glamour (eller Days of Our Lives) då skådespelarna under 99% av TV-tiden mest stått i ljusbruna rum och pratat skit om varandra. Game of Thrones är en massiv mainstream-succé men lyckas aldrig hålla mitt intresse uppe lägre än i kanske två minuter. För många karaktärer, för många lösa trådar, för mycket utfyllnad och på tok för mycket överteatraliskt, bristfälligt skådespeleri. Med den (sinnessjuka) budgeten som den här serien har borde det kunna vara 3000% bättre.

(Tröstpris till andra överskattade TV-serier som Lost, Heroes, Rome och den senaste säsongen av Homeland).

5 överskattade TV-serier

Överspel of Thrones™

HQ