Svenska
Blog
Killzone startar på 15 sekunder

Killzone startar på 15 sekunder

Skrivet av Petter den 24 oktober 2013 kl 18:37

En av de coolaste detaljerna som Guerrilla visade mig under besöket tidigare i veckan var hur snabbt Killzone Shadow Fall startar när man väl proppat i skivan i sin konsol. Från och med att man klickar på spelikonen i PS4:ans interna gränssnitt tar det endast 15 sekunder (!) för spelet att dra igång. Alltså, 15 sekunder innan man är igång och spelar. Något som tar flera minuter i Killzone 3 (exempelvis).

Sony-logotypen, Guerrillas egen logotyp, Havoc, Dolby och alla andra intros har för första gången i ett Sony-spel flyttats till spelets sluttexter och detta tillsammans med den snabba hårddisken i Playstation 4 gör Shadow Fall till en next gen-upplevelse redan från första sekund.

Det är dessutom riktigt häftigt hur det fungerar med laddningstider och kapitelindelning i singleplayerdelen av Shadow Fall. Att starta äventyret tar som sagt bara några sekunder och medan man lirar de första två kapitlen laddar spelet in de kommande två kapitlen i bakgrunden. Detta fortsätter sedan under tiden som äventyret varar och man behöver aldrig vare sig vänta på en installation eller vänta på laddningstider. Ingenting. Rätt på, rätt in - Kriga som en dåre.

HQ