Svenska
Blog

Thor 2 var inget vidare

Skrivet av Petter den 4 november 2013 kl 23:24

Thor: The Dark World i 3D var något av en plåga, inte minst eftersom bilden på Östersunds biograf i vanlig ordning var på tok för mörk och eftersom ljudet var fjösigt, tunt och dåligt helt befriat från allt vad dynamik heter. Filmen då? Ett riktigt bottennapp. Tramsigt manus, löjeväckande skådespeleri, flackig fjantande mellan en hel drös jämntrista rymdvärldar samt en ständig känsla av improviserad och ofta ihop-gissad teaterverkstad.

Jag är dessutom helt sinnessjukt trött på dessa ultra-bombastiska serietidningsslut då det ska sprutas ned 4000 meter höga rymdskepp inklusive självlysande robottentakler som skjuter ur sig mörkorange helvetesgegga och radioaktivt, intergalaktiskt lasersmisk varpå hjälten (oavsett om det handlar om Iron Man, Thor, Green Lantern, Captain America eller Superman) flyger omkring, en bildpunkt stor, som en ettrig studsboll och slår sönder 700 hus.

Allt blir för det mesta bara en enda stor sörja av värdelösa datoreffekter och hopplös koreografi. Jag gillade inte Thor (1) heller men denna var flera pinnar sämre rent betygsmässigt. Nä! tacka vet jag berättelser där hela ramverket limmas ihop med riktiga karaktärsporträtt och mer småskaligt spännande bataljer (Sin City, Watchmen, Iron Man 1).

Thor 2 var inget vidare

Visst såg svartalverna ut som de gör i serien, men det hindrar dem ändå inte från att vara en skrattretande töntig fiende.

HQ